četvrtak, 15 nov 2018
 
 

Opštine istočne Srbije


Web portal turističke ponude istočne Srbije
O istočnoj Srbiji PDF Štampa El. pošta

Istočna Srbija je izrasla između Dunava na severu i Stare planine na jugoistoku, uz dolinu Timoka, uzduž granice sa Rumunijom i Bugarskom. Teritorija obuhvata oko 8.000 km² i na njoj živi približno 350.000 stanovnika.

Istocna Srbija

Prva naselja potiču još od neolitskog doba 6.500 godine pre nove ere. Do današnjeg dana na ovim prostorima su se ukrštala razna carstva. Od Antičkog, Rimskog preko Turskog do Srpskog koja su sa sobom donosila razne kulture i ostavljala dubok pečat na život i običaje.
Osim kulturnih spomenika veliki turistički potencijal se ogleda u brojnim planinama, jezerima, rekama i banjama. Ipak najveća vrednost su ljudi. Stanovnici istočne Srbije se odlikuju tradicionalnim gostoprim-stvom i srdačnošću koje će razoružati i najprobir-ljivijeg posetioca.

Želja nam je da Vam približmo čarolije istočne Srbije. Pozivamo Vas da nas posetite i doživite lepe trenutke. Uložili smo puno truda da Vam predstavimo istočnu Srbiju onakvom kakva ona jeste. Ova internet prezentacija vam prikazuje samo deo naše ponude.

A sve ostalo, sve ostalo kada dođete...